La humla suse

La humla suse


 

Ikke mange humler som suser enda, men desto viktigere å glede seg til den tiden kommer. Det nærmer seg vår med stormskritt, i alle fall under vårt glasstak. Denne uken ble det ene av drivhusene fylt til randen av årets største parti av sommerblomster, den deilige lukten av planter og fuktig jord er på plass. Herlig! De kommende dagene får vi inn det første av denne sesongens stauder. Vi lager mange av staudene selv og det meste av staudene vi får inn fra andre leverandører er norskprodusert. 

 

 

Vi liker stauder! De kommer igjen år etter år og er stort sett ganske lettstelte. Mange er enkle både å flytte på og dele. Og hva er vel bedre enn det, å få flere planter ut av en? Man får stauder til de fleste plasser, sol eller skyggefulle stedet, næringsrik eller skrinnere jord. Dekke en vanskelig skråning eller pynte opp mellom roser og busker i bedene. Stauder passer til så mangt. Hva med å plante noen for å kunne bruke i buketter gjennom sommeren?

 

 

 

Det er lett å la seg friste når du ser de staudene i fullt flor i hagesenterne i mai og juni. Men bruk gjerne litt tid på å sette sammen ulike typer busker og stauder, da vil du få blomstring som avløser hverandre gjennom hele sommersesongen. Da gir du også gode boforhold for bier og insekter. Mange stauder har lang blomstringstid og er spesielt bievennlige, stjerneskjerm, storkenebb, lavendel, solhatt, forglemmegei, kattemynte.