Sommerblomstproduksjon

Sommerblomstproduksjon


Store, kraftige sommerblomster lager seg ikke selv. De trenger god tid og mange uker med stell før de er klare for å få nye hjem til sommeren. Allerede i januar er vi i gang. Da fyller vi store potter og ampler for å være klare når småplantene kommer noen uker senere, da er det om å gjøre å få de raskt i jorden for å beskytte de skjøre røttene mot uttørking. Etter at de er pottet inn holdes plantene  jevnt fuktige og får næring ved vanning. Uten mat og drikke duger helten ikke, eller hva?

 

 

Et par uker etter at plantene er pottet inn hos oss begynner vi første runde med topping. Da klippes plantene tilbake, dette gjør vi for å få plantene til å bryte bedre, skape mer vekst og få tettere og fyldigere planter. Noen planter bryter bedre enn andre og trenger mindre topping, mens andre trenger mer. Generelt sett blir de fleste planter finere om man er litt tøff med saksen. Toppingen gjøres i mange omganger de kommende ukene.

 

 

Når småplantene pottes inn settes de tett inntil hverandre i pottene på bordene hos oss. Etter hvert som de er kommet lenger i vekst må vi rykke plantene, for å gi de mer plass og luft rundt seg. Når vi rykker er det viktig å holde samme avstand mellom plantene, dette har betydning med tanke på formen plantene får når de blir større. Riktig og jevn avstand gir rundere og penere planter. Vi klipper, flytter og rykker plantene mange ganger gjennom en sesong for få fine planter med god kvalitet.